Aktiviteter

Valpkurs hösten 2020

Valp, slyngel eller unghund? I höst håller vi kurs för alla valpar upp till 1 år. Vi tränar på att få bra kontakt och samarbete, att gå i koppel utan att dra, att komma på inkallning, möte med andra hundar, olika lydnadsövningar och inspiration till enkel vardagsaktivering. Vi provar också på viltspår, apportering och utställningsträning.

Din hund måste vara vaccinerad och minst 4 månader gammal vid kursstart. Inga förkunskaper krävs. Andra raser är varmt välkomna i mån av plats.

Datum och tider:
Tis 25 aug kl. 18.30–20.45
Tis 1 sep kl. 18.30–20.45
Tis 8 sep kl. 18.30–20.45
Tis 15 sep kl. 18.30–20.45
Tis 22 sep kl. 18.30–20.45
Lör 26 sep kl. 9.30-11.45

Plats: Vi håller till utomhus och på flera platser i och omkring Umeå. På så vis ger vi valparna miljöträning under kursens gång. Detaljerad planering skickas ut innan kursstart.

Pris: 1000 kr samt medlemskap i Labradorklubben Västerbotten (ingår ej i kursavgiften).

Sista anmälningsdag 20 aug

Instruktörer

Carina Bygdemark är utbildad hunddressör via utbildningen Hunden som yrke med två års heltidsstudier om hund samt utbildad Allmänlydnadsinstruktör via SBK. Hon har tidigare hållit valp- och allmänlydnadskurser för ras- och hundklubbar samt i egen regi. Problemlösning och att se hundar och ägare bygga relation och utvecklas tillsammans är drivkraften. Hundintresset är stort och har pendlat mellan olika former av hundsport, för närvarande är det viltspår och apportering som är nummer ett på listan.

Jeanette Hedström har 40 års erfarenhet som hundägare, hon har ledarutbildning och är diplomerad instruktör utbildad via Svenska Spaniel och Retrieverklubben. Hon har hållit ett flertal valpkurser och drivs av att se valpar och hundägare utvecklas tillsammans. Själv tränar hon mest apportering och viltspår. Jeanette är verksam i Labradorklubben Västerbottens styrelse.

”Vi tror inte att det finns någon universalmetod som passar alla hundar, utan plockar hellre guldkornen ur en mängd olika metoder och skolor. Det är spännande och roligt att se vilka träningsmetoder som passar en specifik hund, och hundägare. Men en grundsten är – det ska vara roligt att träna hund!”

Carina och Jeanette

Vill du bidra till klubbens aktiviteter?

Västerbotten är stort och vi är i stort behov av eldsjälar som kan hjälpa oss att hålla klubben levande i hela länet. Saknar du en träningsgrupp på din ort? Vill du ha hjälp att ordna en föreläsning eller en valpkurs för labradorägare där du bor? Välkommen att höra av dig med dina idéer, stort som smått.