Aktiviteter

Om Labrador Retrieverklubben

Labrador retrieverklubben är den näst största av rasklubbarna inom Svenska Spaniel och Retrieverklubben.

Vår ras har under flera år toppat listan över de populäraste raserna i Sverige. Ja, faktiskt i många länder i världen. Det visar att labradoren är en omtyckt ras som finner nya anhängare varje år, men det innebär samtidigt att rasklubben och dess uppfödare måste se upp med de fallgropar som riskerar att drabba populära raser. Därför har vi ett långsiktigt hälsoprogram för att värna om rasens framtid.

Som rasklubb arbetar vi även med de jaktliga, mentala och exteriöra frågor som kännetecknar labradoren och gör rasen så unik, både som apportör i jaktmarkerna, trevlig allroundhund, i samhällets tjänst och utöver detta – som älskad familjemedlem. 

Labradorklubben Västerbotten har vi som mål att erbjuda ett så varierat utbud av aktiviteter som möjligt. Alla medlemmar är välkomna – oavsett träningsnivå, erfarenheter eller ålder. Träningarna är helt anpassningsbara efter vad deltagarna vill fokusera på.

Vintertid har vi gemensamma träningsträffar inomhus där vi tillsammans bestämmer vad vi vill träna lite extra på. Vi planerar även in gemensamma labradorpromenader för att kunna träffa andra labradorägare samt att miljöträna.

Sommartid annordnar vi öppna träningar utomhus. Vi är mycket i skogen och tränar apportering/viltspår, men ordnar även träningstilllfällen för ringträning, rallylydnad, nosework och lydnad. Håll utkik här på hemsidan och på Facebook/Instagram där vi annonserar ut information om varje träningstillfälle. 

Varmt välkommen till Labradorklubben Västerbotten!

Vill du bidra till klubbens aktiviteter?

Västerbotten är stort och vi är i stort behov av eldsjälar som kan hjälpa oss att hålla klubben levande i hela länet. Saknar du en träningsgrupp på din ort? Vill du ha hjälp att ordna en föreläsning eller en valpkurs för labradorägare där du bor? Välkommen att höra av dig med dina idéer, stort som smått.