Nyheter


Tack alla som kom idag på Labradorens dag vid Olles spår! Det är så roligt att få se och träffa er alla både två- och fyrbenta. Det provades på olika aktiviteter och avslutades med fika och lotteri.
Bilder från dagen finns under Reportage och bilder
SÖNDAG 25 SEPTEMBER 2022 KL. 13:00–15:00
Labradorens Dag
Olles Spår
🌿Kom, träffas och prova på olika roliga aktiviteter med din labrador. Vi bjuder på fika🌿

Årsmöte
Hallå allihopa!
2021 ’s årsmöte närmar sig. Välkomna till årsmötet 18 maj klockan 19:00 på Studiefrämjandet Klossen, Ekonomstråket 6, 907 30 Umeå Ålidhem

Då var det dags för årets sista öppna träning. Vi träffas på parkeringen utanför Carstedts på Ersboda söndag 21/11 kl 11.00. Frågor? Sms:a 070-221 24 68/ Välkomna🤗
Kan vara en bild av hund och gräsProva på viltspår
Söndagen den 10 oktober ger vi er möjlighet att prova på viltspår. Vi lägger vårt eget spår och medans det får ligga en stund så passar vi på att fika och grilla korv som man har med sig själv. Vi tillhandahåller klöv och blod, det finns även att låna sele och lina för er som behöver. Först till kvarnen gäller eftersom vi bara kan vara 6 hundar anmälan görs till Mikael på antingen mejl: mikael.lindqvist@snipan.nu eller på telefon: 0706991360.
Vi träffs kl 12:00 på Rovågersvägen 37B
Släppta restriktioner i samhället men vi stannar hemma vid förkylningssymtom och håller avstånd när vi träffs.
Labradorklubben Västerbotten Olles Spår
Söndag 19 september 13:00 – 15:00
Labradorens dag
 
Nu är det dags igen! Vi välkomnar gamla och nya medlemmar varmt välkomna till årets Labradorens dag.
Vi träffas vid Olles Spår och där kommer det finnas möjlighet att testa på olika aktiviteter tillsammans med din hund. Bland annat kan man prova på viltspår och träna lydnadsträning. Inga förkunskaper krävs. Vi bjuder på fika och umgås med andra labradorägare. Utlottning av presenter till våra hundar.
Gällande Covid-19 så följer vi Folkmyndighetens råd för att undvika risk för smittspridning. Det är viktigt att vi håller goda avstånd mellan varandra, och självklart stannar den hemma som känner minsta sjukdomssymptom.
 
Välkomna! 
 
 
 
En bild som visar gräs, utomhus, hund, träd

Automatiskt genererad beskrivning


Ringträning/utställningsträning
Onsdag 1/9 kl 18.30
I20- området vid Vidlmannahallen
Vi hälsar alla medlemmar välkommen att komma och träna inför höstens utställningar!
Med tanke på covid-19: Är du förkyld eller har förkylningssymtom – stanna hemma! Visa mindre


Öppen träning
Söndag 13/6 och 20/6 😊 kl. 11 🐾🐾
Välkomna att anmäla er med sms till
070-221 24 68

Öppen träning söndag 9/5 kl. 14.00
Labradorklubbens medlemmar med vaccinerade hundar är välkomna att anmäla sig till öppen träning. Vi träffas och tränar följsamhet, passivitet, apportering och enligt deltagarnas önskemål. Ta med vatten till hunden. Trevligt också med något för er att sitta på och fika då vi brukar passa på att fika när vi tränar passivitet.
Vi är högst 8 personer så först till kvarn gäller. Blir vi tillräckligt många kan det bli aktuellt med 2 grupper. Anmälan görs via sms till 070-221 24 68 och du får sms-svar om du fått plats eller ej samt var vi ska träffas.
Självklart följer vi FHM, Regionens och SKK:s riktlinjer. Vi håller avstånd, minst 2m, och du stannar hemma vid symtom som kan tyda på covidsmitta och även utan symtom om du exponerats för covidsmitta.
Välkomna med anmälan🤗

Information till alla medlemmar i Region Västerbotten

Med anledning av den rådande pandemin och den generella dispens som SKK beviljar klubbarna när revisorerna godkänt årsredovisningen för 2020 har styrelsen beslutat att inte genomföra region-/årsmötet i år.

Året 2021 fortsätter då på de val som är gjorda vid årsmötet 2020 och sittande styrelse med undantag av 2 suppleanter har tackat ja till att fortsätta sitta kvar på sina poster.

Vi i styrelsen ser fram emot ett nytt och förhoppningsvis aktivt 2021. Vi uppmuntrar våra medlemmar till egna fortsatta aktiviteter nu när ljuset kommer åter och vi förhoppningsvis får värmas av solen. Vi återkommer med information om mindre aktiviteter utomhus i enlighet med Folkhälsomyndighetens och SKK:s riktlinjer. Håll utkik!

Hälsningar Styrelsen LRK/Vb

Valpkurs med Labradorklubben

Vi tränar på att få bra kontakt och samarbete, att gå i koppel utan att dra, att komma på inkallning, möte med andra hundar, olika lydnadsövningar och inspiration till enkel vardagsaktivering. Vi provar också på viltspår, apportering och utställningsträning.

Anmäl dig

Den här kursen passar alla hundägare med labradorvalpar upp till 1 år. Inga förkunskaper krävs.

Din hund måste vara vaccinerad och minst 4 månader gammal vid kursstart.

Plats: Vi håller till utomhus och på flera platser i och omkring Umeå. På så vis ger vi valparna miljöträning under kursens gång. Detaljerad planering skickas ut innan kursstart.

Pris: 1000 kr samt medlemskap i Labradorklubben Västerbotten (ingår ej i kursavgiften).

Teckna medlemskap här: https://labradorklubben.se/medlemskap.html

 Andra raser är varmt välkomna i mån av plats

Frågor: carinabygdemark@gmail.com

Kursen genomförs av Labradorklubben Västerbotten & Studiefrämjandet.

Studiecirkel/kurs

PlatsUmeåStarttisdag 25 augusti 2020Tid18:30 – 20:45Pris1 000 krPlatser kvar10 av 10 KursledareCarina Bygdemark Jeanette Hedström Antal tillfällen 6, 8 studietimmar á 45 min Arr.nr.803530I samarbete medLabradorklubben Västerbotten

Umeå

Hund & husdjur

Har du hund eller planerar du att skaffa en valp? Grattis! Det finns massor av roliga saker du kan lära dig tillsammans med hunden och andra hundägare.

Läs mer om ämnet

INOMHUSTRÄNINGEN INSTÄLLD.

Vi känner ansvar för våra ledare, för er som skall träna och samhället i stort och vill inte bidra till ökad smittspridning.

Under rådande omständigheter känner vi att vi inte har något annat val.

Vi beklagar, men hoppas på förståelse.

Vi uppmuntrar er i stället att träna med en kompis.
Så fort vädret tillåter kommer vi att försöka ordna gemensam träning utomhus.

Och följ råden som Folkhälsomyndigheten rekommenderar, dvs umgås aldrig med andra om ni känner er det minsta sjuka med snuva, hosta eller feber.
Stanna då hemma!

Med vänlig hälsning

Styrelsen Labradorvästerbotten

Med anledning av smittorisken för coronaviruset Covid-19 ställer vi in de återstående 2 gruppträningarna på Forslunda gymnasiet.

Påminnelse

En påminnelse om att inomhusträningen börjar nu på onsdag kl 18:30 på Forslunda.

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR

Jaktkurs 2019

En glad skara deltagare på lyssnar på instruktören Peter Näsman och sedan får prova på apportering med vilt.

Inofficiellt jaktprov nybörjarklass

Välkommen till inofficiellt jaktprov nybörjar klass Lördagen den 1 juni kl. 08:30.

Domare: Peter Näsman

Anmälan görs till Sonja Almström sonja.larsson@hotmail.com  senaste anmälningsdag är den 27 maj. Uppge hundens namn, reg nummer, och ägarens namn och adress.

Pris 250 kronor.

Max 16 ekipage medlemmar har förtur först till kvarn.

En annons vi fått från Sörmlands labradorklubb.

Nosework

Nu finns det bilder under fliken bilder, från våran introduktion i Nosework som vi hade under 2 onsdagar på Forslunda gymnasiets hundhall. Vi tackar Christina Fernerud Björklund från Trehörningens hundcenter som visade grunderna för oss. Vi genomförde detta i samarbete med Studiefrämjandet

Föreläsning

Välkommen på föreläsning med Lena Stenvall.” Att jobba med stress och hund” Lite historia kring hunden”
Onsdag 10/4-19 kl 18-20. Vi bjuder på fika. 150kr/person betalas in på PG konto 698067-6. Vi kommer att vara på Umeå folketshus.
Anmälan senast 8/4-19″ till nero_labb@outlook.com
Vi gör detta i samarbete med Studiefrämjandet

Jaktkurs

Förra årets jaktkurs för nybörjarekipage kommer att hållas i år också då vi fick mycket positivt feedback av deltagarna. Även ett inofficiellt jaktprov planeras. Detta kommer att vara den 25 maj mellan kl 09:00 och ca 16:00 reservdag är 8 juni. Platsen är inte spikad än.Priset är 500 kr för medlemmar och 600 kr för icke medlemmar. Kom ihåg att anmäla snabbt för garanterad plats!” Anmälan görs till nero_labb@outlook.com.

Vi gör detta i samarbete med Studiefrämjandet.

NOSEWORK

Vi har fått tillgång till 2 instruktörer i Nosework. Vi kommer att använda tiden i hundhallen på Forslundagymnasiet som vi annars har egenträning på för detta istället. Vi kommer att ta en avgift på 100 kr/ gång för att täcka kostnaderna.